Securitydossier documentatie

Introductie

Securitydossier is een totaal oplossing voor beveiligingsbedrijven als het gaat om planningen, roosters en rapportages. Breng structuur aan in je organisatie door medewerkers, opdrachtgevers, objecten en planningen gecentraliseerd te beheren vanuit een online platform. Eenvoud en gebruiksgemak in de praktijk in combinatie met doorontwikkeling om continu aan nieuwe wensen te voldoen, staat voorop.

In deze FAQ tref je voor de basisfunctionaliteiten binnen Securitydossier, de antwoorden op de meest gestelde vragen. Zie deze pagina als een startershandleiding en wellicht als naslag. Kom je er nog niet uit? Natuurlijk staan onze medewerkers je graag te woord.

Uw Pakket Inrichten

De juiste volgorde voor het inrichten van het systeem.

Hier vindt je de instructie om in de juiste volgorde je pakket in te richten.

Stap 1 : Je voegt eerst de medewerkers toe.
Stap 2 : Nu voeg je de opdrachtgevers toe.
Stap 3 : Onder de opdrachtgever voeg je de vestigingen toe.
Stap 4 : Onder de vestigingen voeg je de diensten toe.
Stap 5 : Nadat u alle diensten heeft toegevoegd, selecteer je links onderaan in het scherm welke medewerkers voor betreffende vestiging geauthoriseerd zijn d.m.v. het plaatsen van een vinkje achter betreffende medewerker.
Pas nadat je deze stappen hebt doorlopen, kun je daadwerkelijk verdergaan met het inplannen van je medewerkers in het menu bij Planning / Rooster.